12:16 / 24.12.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Božićne čestitke državnog vrha

-

-

Foto: - / -

Božićne čestitke građanima je uputio državni vrh.
Božićne čestitke građanima je uputio državni vrh.

Božićnu čestitku uputio je predsjednik Zoran Milanović u kojoj je istaknuo da smo suočeni s novim okolnostima koje nas stavljaju pred ispit odgovornosti i solidarnosti te da zato moramo misliti na dobrobit svih, osobito starijih.

- Božić je praznik obitelji, zajedništva i brige za bližnje. Briga za bližnje, pogotovo za starije, nemoćne, bolesne članove naših obitelji nikada nije bila važnija nego što je danas. Zaštitimo naše majke i očeve, naše bake i djedove, naše babe i didove, naše none i noniće. Pokažimo u ovim blagdanskim vremenima svu svoju odgovornost i brigu prema ljudima koji su se za nas brinuli cijeli život, rekao je Milanović.

Božić je čestitao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Među ostalim, zahvalio je medicinskom osoblju koje već deset mjeseci požrtvovno spašava živote i brine se o zdravlju naših bližnjih. Kao prioritet, Jandroković je istaknuo očuvanje svakog ljudskog života i zdravlja naših građana.

- Blagdani su doba obiteljske povezanosti, optimizma i podsjećanja na kršćanske vrijednosti koje nas snaže u suočavanju sa svim iskušenjima. Ove godine kušnje su posebno izražene, ali uvjeren sam kako ćemo ih solidarnošću, razboritošću i odgovornim ponašanjem uspješno prevladati, navodi u čestitki.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uz božićnu je čestitku izrazio nadu da ćemo odgovornim ponašanjem i zajedništvom prevladati ovu krizu te iz nje izaći još snažniji i bolji.

- Budimo odgovorni i smanjimo sva druženja i posjete kako bismo spriječili daljnje širenje zaraze i zaštitili zdravlje i živote svojih najmilijih i svih ostalih, što nam u ovim okolnostima svima treba biti prva briga. Drage sugrađanke i sugrađani, neka vam božićna poruka nade donese obilje mira i zdravlja te bude ohrabrenje za bolja vremena koja dolaze, stoji u premijerovoj čestitki.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!