10:01 / 24.12.2019.

Autor: T.V./Hina

Božićne čestitke državnoga vrha

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputili su svim hrvatskim građanima božićnu čestitiku.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je Božićnu čestitku svim vjernicima u Hrvatskoj te našim sunarodnjacima izvan domovine, zaželjevši da nam duh Božića bude ohrabrenje da nastavimo graditi prosperitetnu Hrvatsku, vodeći računa o dostojanstvu čovjeka, priopćeno je iz premijerova Ureda.

- Božićna čestitka kardinala Bozanića

"Ususret radosnom kršćanskom blagdanu Božiću, s posebnom pažnjom njegujemo vrijednosti obiteljskog zajedništva, solidarnosti, razumijevanja i mira, koje su temelj hrvatskog društva.

Neka nam svima duh Božića, blagdana mira i radosti, bude ohrabrenje da nastavimo graditi prosperitetnu zemlju vodeći računa o dostojanstvenom životu svakog hrvatskog čovjeka. Uime Vlade i osobno, svim vjernicima u Hrvatskoj te našim sunarodnjacima izvan domovine, želim čestit i blagoslovljen Božić!", naveo je u čestitci premijer Plenković.Grabar-Kitarović: Dočekajmo Božić kao blagdan radosti života

- Božić nam donosi darove dobrote, darežljivosti i ljubavi prema bližnjima, svojom vedrinom nas ohrabruje, budi optimizam i poziva na zajedništvo, stoga je ovo doba okupljanja u kojem dijelimo vrijeme i ljubav s našim obiteljima i prijateljima. U tom ozračju dočekajmo Božić kao blagdan radosti života, s veseljem u nama samima, u pažnji prema potrebitima i posvećenosti jedni drugima, poručila je u božićnoj čestitci predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović.Jandroković: Neka Božić učvrsti naše kršćanske korijene

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u utorak svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu i svim hrvatskim građanima božićnu čestitku - neka nam Božić probudi osjećaj vjere i duhovnosti, te učvrsti naše kršćanske korijene na kojima se temelji hrvatska povijest, tradicija i kultura.

"Pred nama je Božić, jedan od najvažnijih kršćanskih blagdana, koji svi mi kršćani iščekujemo sa živim osjećajem vjere, radošću i nadom jer slavimo rođenje Isusa Krista i njegov ponovni dolazak u naše živote.

Neka nam ovo božićno doba bude životni poticaj te probudi u nama osjećaj vjere i duhovnosti, ljudskosti, životne skromnosti i poniznosti koje ćemo osnaživati dalje na našem životnom putu, ali i u našim obiteljima i društvu.

Neka blagdan Božića učvrsti i naše kršćanske korijene na kojima se temelji hrvatska povijest, tradicija i kultura te vrijednosti koje trebamo dalje prenositi na mlađe naraštaje", ističe u svojoj božićnoj čestitci Jandoković.Krstičević i Šundov čestitali Božić i Novu godinu

Ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov uputili su pripadnicima Hrvatske vojske božićne i novogodišnje čestitke te im zahvalili na predanom radu i mnogobrojnim izvršenim zadaćama. Krstičević je djelatnicima Ministarstva obrane, pripadnicima Hrvatske vojske i hrvatskim braniteljima zahvalio na predanom radu.

- Na temeljima koje su izgradili hrvatski branitelji zajedno smo obnovili Hrvatsku vojsku i vratili joj pobjednički sjaj iz Domovinskog rata, kazao je. Posebnu čestitku uputio je vojnicima u misijama i operacijama van zemlje.

Šundov je poručio da je ljudski potencijal najvažniji potencijal u hrvatskim oružanim snagama, a čovjek najvredniji dio sustava.

- Božić je blagdan koji svojom porukom podsjeća da dobrota, radost i nada imaju smisla, rekao je Šundov i zahvalio svima koji su svojim primjerom, predanošću i životom pridonijeli postignućima i rezultatima Oružanih snaga u zemlji i inozemstvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!