08:16 / 01.08.2018.

Autor: HRT

Božinović: Čuvamo uspomenu na vas koji ste poginuli prije 27 g.

-

-

Foto: - / -

Na današnji dan 1991. godine u ranim jutarnjim satima srpski pobunjenici su uz pomoć JNA napali policajce, gardiste i pripadnike civilne zaštite koji su se nalazili u zgradi policije, tražeći njihovu predaju.
Prošlo je 27 godina od masakra 20 policajaca Policijske postaje Dalj, Policijske uprave Osječko-baranjske, 15 pripadnika ZNG-a i četiri pripadnika Civilne zaštite. Na današnji dan 1991. godine u ranim jutarnjim satima srpski pobunjenici su uz pomoć JNA napali policajce, gardiste i pripadnike civilne zaštite koji su se nalazili u zgradi policije, tražeći njihovu predaju.

Ispred Policijske postaje u Dalju položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Na svečanosti je sudjelovao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Zadužili su nas i obvezali zauvijek iskazivati počast herojstvu koje je zapečatilo hrvatsku slobodu dok se s poštovanjem i ponosom sjećamo njihove žrtve, a s jednako snažnom odvažnošću, zbog onih koji su ostali, moramo grabiti naprijed", istaknuo je u svom govoru.

"Neka im je vječna slava i hvala, a na nama odgovornost da učinimo sve što možemo da našu zemlju iz dana u dan činimo boljom za život. Imamo volje i motiva i vjerujmo da možemo. Hvala svima. Neka im je vječna slava i hvala", rekla je izaslanica predsjednice Irena Petrijevčanin Vuksanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!