14:50 / 23.03.2020.

Autor: B.A./HRT

Božinović: Koronavirus je problem broj jedan, neprijatelj je tu

-

-

Foto: - / -

Beroš je rekao da je većina od 12 hospitaliziranih zbog potresa lakše ozlijeđena, ali je djevojčica u stanju životne ugroze.
Koronavirus je problem broj jedan, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon današnjeg sastanka državnog vrha.

Koronavirus - iz minute u minutu
Potresi u Zagrebu - posljednje informacije

- Moj apel svima je: fokusirajte se na koronavirus. To je glavni neprijatelj. A najbolja linija obrane, najbolji način je da poštujete sve donesene odluke. Iako vam se možda čini da neprijatelj nije tu, on je tu, poručio je Božinović.

Ozlijeđena djevojčica još u kritičnom stanju

Rekao je da su na sastanku razmijenjene i informacije o jučerašnjem potresu u Zagrebu. Konstatirali su da je sve što je iskomunicirano pokazalo visoku razinu sinergije, koherentnosti i koordinacije svih službi koje sudjeluju u zaštiti i spašavanju. Rekao je da je ozlijeđena djevojčica još u kritičnom stanju borbe za život.

U studentskom domu više od 90 ljudi

- Štete se još utvrđuju. I da je potpuno normalna situacija, taj bi posao dugo trajao. Treba vidjeti koji su to objekti u kojima se može živjeti, koji su to objekti koji su prijetnja građanstvu. To nije pitanje koje ćemo moći preciznije komunicirati iz dana u dan, rekao je Božinović. Dodao je da se više od 90 ljudi prijavilo u Studentski dom Cvjetno naselje, ali se očekuje da će ga tražiti još i više ljudi.

Beroš: Arena jedna od najsigurnijih građevina u Zagrebu

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da su jučer dobili potvrdu da je Arena jedna od najsigurnijih građevina u Zagrebu. Dodao je da su neki zdravstveni objekti izvan funkcije te da se službe prilagođavaju iz trenutka u trenutak novim uvjetima. Istaknuo je da je većina od 12 hospitaliziranih zbog potresa lakše ozlijeđena, ali je djevojčica u stanju životne ugroze.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da će sjednicu Sabora održati u staroj Ininoj zgradi. Kako je kazao, procjene statičara o sigurnosti zgrade gdje se nalazi Skupština Grada Zagreba su oprečne. Idemo u zgradu koja je povijesna za Hrvatsku, održat ćemo sjednicu u podrumu te zgrade, rekao je Jandroković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!