12:24 / 24.08.2018.

Autor: HRT

Božinović: Na prvom mjestu sigurnost, javni red i mir

-

-

Foto: - / -

U Splitu je tvrtka čistoća privremeno ustupila svoju zgradu prometnoj policiji do trajnog riješenja na Dračevcu.
U Splitu je tvrtka čistoća privremeno ustupila svoju zgradu prometnoj policiji do trajnog riješenja na Dračevcu. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tom je prigodom komentirao pojačani pritisak migranata koji su trenutno u Italiji.

"Pitanje smještaja policijskih službenika u Ministarstvu unutarnjih poslova je godinama je bilo prilično zanemarivano. Ako ste pratili ono što radimo u posljednjih godinu dana, napor koji ulažemo u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i obnavljamo, negdje i gradimo zgrade za policijske službenike. Krenulo je s Otokom u Slavoniji gdje smo ušli u sličan aranžman s Hrvatskom elektroprivredom. Zatim u Đurđevcu. Dan prije obljetnice Oluje otvorili smo policijsku postaju u Kninu", rekao je. 

"Činjenica je da uživamo suradnju s gradovima i općinama. Bilo bi nemoguće da moramo to sami financirati", kazao je.

"Jedan od glavnih brendova je to da je Hrvatska sigurna destinacija. Iza toga stoji rad. U interesu je svih da policijski službenici imaju što bolje uvjete rada. Treba znanje, struka ali i uvjeti", naglasio je.

"Dračevac je trajno rješenje. To je dobar model da se prometna struka od operative do znanja okupi na jednom mjestu jer je Hrvatska vrlo ozbiljna prometna destinacija. Preko naših graničnih prelaza prijeđe više automobila nego u bilo kojoj drugoj zemlji EU-a - preko 250 milijuna prošle godine", istaknuo je. 

"Ono što se događa u Italiji je da u ovom trenutku negdje oko 700 tisuća ilegalnih migranata ide po Italiji i ne znaju koji im je krajnji cilj. To je ono što mi ne želimo da se dogodi Hrvatskoj. I zato hrvatska policija svakodnevno zaustavlja, spriječava ilegalne migracije jer nam je na prvom mjestu osigurati javni red i mir, sigurnost, javni poredak u Republici Hrvatskoj", naglasio je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!