14:53 / 17.04.2020.

Autor: B.A./HRT

Božinović najavio oprezno popuštanje određenih mjera

-

-

Foto: - / -

Svako popuštanje nosi određeni rizik, naglasio je Božinović.
Potpredsjednik Vlade Davor Božinović najavio je danas da će se promišljeno i oprezno krenuti u popuštanje određenih mjera zaštite od koronavirusa.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu

Božinović je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite rekao da većina mjera istječe 19. travnja i da će neke od njih ili većinu produljiti, ali je i najavio određena popuštanja.

- Definitivno se krećemo u smjeru faze u kojoj će doći do određenih popuštanja. Predsjednik Vlade je zatražio od svih ministara da pripreme s današnjim danom pregled onih aktivnosti, prije svega gospodarskih, koje bi bilo, s ekonomske točke gledišta, nužno aktivirati što prije. Naravno, nakon toga će o svemu tome svoj sud dati epidemiološka struka, rekao je Božinović.

Dodao je da će se najveći dio svega onoga što je propisano produljiti, ali i da će promišljeno i oprezno krenuti u popuštanje mjera.

- Svako popuštanje nosi određeni rizik, naglasio je Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!