15:56 / 03.04.2018.

Autor: M.M./Hina

Božinović: Nastavlja se ulaganje u smještajne objekte policije

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Djelatnici Policijske postaje u Đurđevcu dobili su nove prostore. Premješteni su u zgradu koju će dijeliti s Javnom vatrogasnom postrojbom.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otvarajući Policijsku postaju Đurđevac, izjavio je da se nastavlja projekt ulaganja u smještajne objekte policije, u sklopu čega su od početka godine otvoreni Smještajno-obučni centar granične policije u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj i nova zgrada Postaje granične policije Cetingrad, Policijska postaja Otok je preseljena u novi prostor, te je adaptirana I. Policijska postaja u Zagrebu.

Nakon otvaranja Policijske postaje Đurđevac nećemo stati, obećao je Božinović. Sve to je nastavak nastojanja na očuvanju i jačanju digniteta policijske profesije, s jasnom vizijom razvijanja moderne i suvremene policije, spremne nositi se sa svim sigurnosnim problemima, kako nacionalnim tako i međunarodnim.

Uređena je normativna podloga  za povišicu plaće policijskim službenicima srednje stručne spreme s najnižim koeficijentima, a istovremeno je započeta  i revizija smještajnih objekata policije, napomenuo je Božinović.Gdje god to okolnosti dopuštaju, o smještajnim objektima policije pregovara se s lokalnim i regionalnim jedinicama. Tako je i preseljenje Policijske postaje Đurđevac dogovoreno s Gradom Đurđevcom, na inicijativu gradonačelnika.

Postaja se iz MUP-ove zgrade u centru grada preselila na novu lokaciju, u odgovarajuće prostorije prikladne za policijske poslove u zgradi Javne vatrogasne postrojbe (JVP) smještene izvan središta grada, uz cestu D2. Na dosadašnjoj će lokaciji zbog praktičnosti ostati upravni poslovi, šalteri za rad s građanima, koji su također profitirali, odnosno preseljenjem operativnog dijela na novu lokaciju i oni su dobili adekvatniji radni prostor u staroj zgradi, dodao je Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!