12:20 / 07.06.2021.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Hrvatska donirala 30 tisuća doza cjepiva AstraZenece Bosni i Hercegovini

Hrvatska donirala 30 000 doza AstraZenecina cjepiva BiH

Hrvatska donirala 30 000 doza AstraZenecina cjepiva BiH

Foto: Dnevnik / HRT

Hrvatska je donirala 30 000 doza AstraZenecina cjepiva Bosni i Hercegovini. Tim povodom potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u službeni posjet primio je ministricu civilnih poslova BiH Ankicu Gudeljević.

Donacija je temeljena na Odluci Vlade Republike Hrvatske o humanitarnoj pomoći susjednim zemljama, a njome će se još 20 tisuća doza donirati Crnoj Gori i Republici Kosovu.

- Ovo cjepivo će prema želji Vlade Republike Hrvatske raspoređeno je na način da će 15 tisuća doza ići sveučilišnoj klinici u Mostaru, a ostalih 15 tisuća doza će se rasporediti na ostatak Bosne i Hercegovine, izjavila je Ankica Gudeljević, ministrica civilnih poslova u Vladi BiH.

- Nema rješenja separatnih kad govorimo o borbi protiv covida, ne može niti jedna država imati taj luksuz da se bori sama jer je ovo globalna pandemija, rekao je Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!