15:51 / 02.06.2019.

Autor: HRT

Božinović: Nije primijećena pojačana aktivnost ilegalnih migranata

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da nije primijećena pojačana aktivnost ilegalnih migranata na granici s BiH gdje je u Velikoj Kladuši buknuo jučer požar u prihvatnom centru.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da nije primijećena pojačana aktivnost migranata na granici s BiH gdje je u Velikoj Kladuši buknuo jučer požar u prihvatnom centru. 

- Požar u migrantskom centru u Velikoj Kladuši izazvalo kuhalo

-
Pojačan je nadzor hrvatske policije na granici s BiH kod Velike Kladuše iako nije primijećeno pojačano kretanje ilegalnih migranata prema Hrvatskoj, izjavio je Božinović  komentirajući situaciju na granici nakon požara koji je jučer ujutro buknuo u centru za njihov prihvat koji se nalazi u sjeverozapadnoj Bosni.

- Na tom dijelu granice postavljeno je sedam radarskih sustava, u tijeku je nabava mobilnih kamera  i 40-ak vozila zajedno s psima za detekciju kretanja na teško prohodnim terenima, istaknuo je Božinović na postrojavanju Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite na poligonu Regionalnog nastavnog centra civilne zaštite u Zagrebu. Dodao je da hrvatska policija na granici stalno podiže spremnost i učinkovitost te da što se toga tiče Hrvatska je sigurna i bit će još sigurnija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!