09:29 / 07.10.2018.

Autor: HRT

Božinović o nestalim spisima: Sve istražiti, naći odgovore na sva pitanja

-

-

Foto: - / -

Nakon što je potvrđeno da je iz Općinskog državnog odvjetništva nestao spis o curenju informacija u slučaju elitne prostitucije, spisi su navodno nestali i sa suda.
Nakon što je potvrđeno da je iz Općinskog državnog odvjetništva nestao spis o curenju informacija u slučaju elitne prostitucije, spisi su navodno nestali i sa suda. Nedostaje 11 stranica službenih bilješki o ispitivanju prostitutki, a možda i njihovih klijenata - na policiji. Taj se predmet vodio na Općinskome kaznenom sudu u Zagrebu.

- Nestao i dio sudskog spisa iz 2011.?
- DORH pokrenuo unutarnji nadzor zbog zagubljenog spisa
- Brkić dao iskaz DORH-u, Bošnjaković komentirao sporni spis
- MUP izdao priopćenje, oglasio se i Karamarko 

Slučaj je u Mariji Bistrici komentirao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Poručio je kako postoji "apsolutna politička volja da se sve istraži". "Nema to veze s HDZ-om, sve što je u ovom trenutku u opticaju - leži na institucijama. Kao ministar mogu samo naglasiti zahtjev da se u skladu sa zakonom sve istraži kako bi se dobili odgovori na sva pitanja", rekao je Božinović.Sudac Ivan Turudić izjavio je kako su iskazi prostitutki na 11 stranica sudskog spisa iz 2011. posebnim rješenjem izdvojeni u poseban omot, čuva ih sudac istrage, a pohranjeni su u zagrebačkom Županijskom sudu.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jučer je izjavio kako će se istražiti sve osobe koje su bile u doticaju sa spisom. "Ovo je udarac za pravosuđe i ovo će se zaista loše reflektirati na povjerenje građana vezano za pravosuđe, to nije sporno. Meni je to žao", rekao je ministar. Dodao je kako vjeruje da će vidjeti gdje je spis i da će DORH i nadležna tijela to pitanje raščistiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!