12:42 / 19.02.2021.

Autor: M.M./HRT

Božinović o popuštanju mjera: Ne bi se trebalo kockati s povoljnim rezultatima

Davor Božinović

Davor Božinović

Foto: Zeljko Lukunic / Pixsell

Ministar unutarnjih poslova te načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović komentirao je hoće li doći do dodatnog popuštanja mjera.

- Mi bilježimo danas određeni mali, ali ipak rast i u ovom trenutku ne bi davali ocjenu toga. To može biti posljedica vala zahlađenja pa ćemo vidjeti kad zatopli kako će se kretati brojevi i što će nam pokazati za tjedan, dva, rekao je dodavši da ne precjenjuj, ali ni podcjenjuju taj podatak.

- Irska je konstatirala da su dosegnuli plato i da neće relaksirati mjere do svibnja. Mi ne želimo najaviti ništa drugo od onoga što se komunicira posljednjih dana. Naša sljedeća prolazna točka je kraj veljače i početak ožujka i sigurno ćemo nastaviti donositi odluke na temelju vlastitih promišljanja i modela. Moramo biti svi skupa svjesni da se mora zadržati oprez i da se mora nastaviti disciplinarno provođenje svih mjera - distanca, maska, dezinfekcija, provjetravanje, ali i onih koje su posebno izrađene za pojedine djelatnosti i događaje. To nam mora postati refleks jer se ne bi trebalo kockati s povoljnim rezultatima koje imamo, rekao je Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!