13:24 / 28.01.2022.

Autor: HRT/Hina/J.L.

Božinović: O sigurnosnim pitanjima ne bi se trebalo govoriti javno

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je da se poruke o sigurnosnim pitanjima ne šalju s konferencija za novinare, osvrćući se na izjave predsjednika RH Zorana Milanovića o stanju u Ukrajini i nagađanja da mu je ugrožena sigurnost.

- Osnovno načelo je da se o sigurnosnim pitanjima ne bi trebalo govoriti javno. Što se tiče naših službi, pritom mislim na sigurnosno-obavještajne službe i Ministarstvo unutarnjih poslova, one rade svoj posao 24 sata i siguran sam da prate sve što je relevantno za sigurnost hrvatskih građana, ali i štićenih osoba', rekao je Davor Božinović.

Dodao je da sigurnosne službe u tom smislu surađuju i s drugim službama, ali je ponovio kako nije siguran da je novinska konferencija mjesto s kojeg se šalju poruke te vrste.

- Nitko seriozan, ni jedna služba, niti jedna država, o tome ne govori u javnom prostoru, zaključio je.

Predsjednik Zoran Milanović je nakon riječi da se Hrvatska ni na koji način neće upletati u krizu u Ukrajini, da ondje neće imati svoje vojnike te da Ukrajini nije mjesto u NATO-u prokazan kao proruski kolaboracionist na ukrajinskoj internetskoj crnoj listi naziva ''Mirotvorac''.

Odgovarajući na novinarska pitanja Božinović je kazao i da će oporbena inicijativa za smjenu ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata proći kao i sve dosadašnje inicijative oporbe.

- Sve njihove oporbene akcije i duboka promišljanja promjena nekakvih politika se svode na to da se izglasa nepovjerenje određenim članovima Vlade. Kada bi oporba imala ponuditi nešto više od toga, ne bi gledali stalno isti film, gdje oni napadaju člana vlade, a onda ga vladajuća većina obrani, kazao je Božinović u Policijskoj akademiji prigodom primopredaje 28 kombi vozila za očevide prometnih nesreća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!