13:16 / 09.02.2018.

Autor: HRT

Božinović o sigurnosnom aspektu Vučićeva posjeta

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatske institucije imaju veliko iskustvo u organizaciji međunarodnih skupova i dočeka stranih državnika. Javnost može biti mirna, izjavio je Božinović.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je vezano za sigurnosni  aspekt posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Republici Hrvatskoj kako hrvatske institucije imaju veliko iskustvo u organizaciji međunarodnih skupova i dočeka stranih državnika te javnost može biti mirna. 

Upitan o mogućim najavljenim prosvjedima glede posjeta srbijanskog predsjednika, ministar Božinović rekao je da se oni, ako ih i ima, najavljuju policijskim upravama. Dodao je kako sve mjerodavne hrvatske institucije, od trenutku kada je predsjednica Republike pozvala u posjet predsjednika Srbije, rade svoj posao.

Na upit jesu li usklađena stajališta Vlade RH i predsjednice Republike vezano uz posjet srbijanskog predsjednika Hrvatskoj, ministar Božinović rekao je da će se, koliko je njemu poznato, predsjednik Vučić sastati sa svojim domaćinom, hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, a imat će sastanke i s predsjednicima Vlade RH i Hrvatskog sabora. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!