11:59 / 29.11.2018.

Autor: HRT

Božinović: Ostojić zna da je teško postaviti rok u kojem se neko istraživanje može dovršiti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Božinović ističe da je Ostojić u dopisu rekao kako "očekuje da policija i DORH dostave pisano izvješće kada istraga bude gotova".
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je danas da ga iznenađuje izjava predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranka Ostojića (SDP) koji je ustvrdio da, unatoč požurnici, još nisu dobili informacije od mjerodavnih institucija o aferi SMS.

Božinović ističe kako je Ostojić u dopisu rekao kako "očekuje da policija i DORH dostave pisano izvješće kada istraga bude gotova". "Dakle, on je bio i ravnatelj policije i ministar unutarnjih poslova i zna da je teško postaviti rok u kojem se neko istraživanje može dovršiti", kazao je Božinović odgovarajući na novinarska pitanja na Policijskoj akademiji.

Istaknuo je i da je Ostojiću trebalo "više od mjesec dana da MUP-u pošalje zaključke odbora koji se bavio tom temom". Sjednica Odbora bila je 4. listopada, a mi smo na naše traženje tek 12. studenog dobili tekst zaključaka, kazao je Božinović.

Ostojić je nakon sjednice Odbora novinarima u srijedu kazao da još nisu dobili odgovor o tome što je bilo s nestankom spisa u DORH-u, kao što nisu dobili ni podatke vezano za nastavak svega vezano za aferu SMS.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!