Božinović: Policijski službenik bit će danas udaljen s dužnosti

28.07.2022.

14:41

Autor: HRT/D.M.

Davor Božinović

Davor Božinović

Foto: HTV / HRT

Uskok i policija sinoć su krenuli u akciju. Najmanje tri osobe sumnjiče se za otkrivanje službenih podataka iz tajnih policijskih arhiva poduzetniku te namještanje natječaja za kupnju posebne obavještajne opreme za policiju, za što je navodno isplaćeno mito. O akciji, o kojoj se USKOK i policija još nisu oglasili na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade govorio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Novinari su ga pitali je li suspendiran Damir Osterman (voditelj projekta jačanja i integracije svih baza podataka unutar sustava policije op.a.) čije se ime spominje u kontekstu akcije ministar Davor Božinović je odgovorio kako je akcija u fazi provođenja izvida i određenih dokaznih radnji, pa o imenima ne smije govoriti.

- Policija će informacije proslijediti USKOK-u a javnost će obavijestiti kad procijene da je trenutak za to. (...) Što se tiče policijskog službenika koji se spominje - on će tijekom dana biti udaljen iz službe. To je standardna procedura kako ne bi utjecao na daljnji tijek postupka, rekao je Božinović. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!