Božinović: Razmatraju se nove mjere

04.11.2021.

14:23

Autor: HRT/IMS/J.L.

Ministar Davor Božinović

Ministar Davor Božinović

Foto: HTV / HRT

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera civilne Davor Božinović rekao je na sjednici Vlade da Stožer razmatra potencijalni novi set mjera koje bi se odnosile na stvaranje sigurnijeg okruženja, u smislu ograničenja brzine širenja virusa. 

Davor Božinović rekao je da još traju međuresorni razgovori, a o zaključcima će se javnost biti upoznata kada budu doneseni.

Ponovio je da su i dalje najučinkovitije temeljne protuepidemijske mjere - održavanje fizičkog razmaka, držanje distance, nošenje maski, prozračivanje, higijena ruku i cijepljenje. 

Kazao je da je pojačan nadzor poštovanja mjera. U proteklih tjedan dana provedeno je 11.578 nadzora, a nepravilnosti se najviše odnose na pružanje ugostiteljskih usluga izvan radnog vremena, nenošenje maski, nepridržavanje razmaka među stolovima i fizičke distance među ljudima, nenošenje maski u javnom prijevozu.

Izdano je 27 prekršajnih naloga, 176 pisanih upozorenja, 14 usmenih rješenja, 25 obavijesti o počinjenju prekršaja, podneseno 10 optužnih prijedloga i naplaćeno 17 novčanih kazni na mjestu izvršenja prekršaja.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 6.310 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 25.628. Među njima je 1.680 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 219 pacijenata. Preminule su 32 osobe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!