08:50 / 22.03.2020.

Autor: HRT

Božinović: Situacija s potresom složenija je zbog pandemije koronavirusa

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dosta starijih zgrada u centru Zagreba, koje su građene po starijim standardima, je oštećeno, a situacija je bolja što se tiče ostatka Zagreba.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da će seizmolozi i građevinski stručnjaci vrlo brzo napraviti procjenu sigurnosti zagrebačkih zgrada, a istaknuo je i da je situacija puno složenija s obzirom na globalnu pandemiju koronavirusa.

-
U svakom slučaju, mi ćemo poduzeti sve kako bi napravili najbolju procjenu što je u ovom trenutku za raditi. Naravno, postoje protokoli kad je u pitanju zemljotres, međutim, kad je u pitanju zemljotres istovremeno s globalnom pandemijom, onda je to puno složenija situacija. Moramo dobro promisliti i donositi prave odluke na dobrobit svih nas- rekao je ministar.

Dosta starijih zgrada u centru Zagreba, koje su građene po starijim standardima, je oštećeno, a situacija je bolja što se tiče ostatka Zagreba, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!