19:11 / 17.05.2018.

Autor: M.M./J.L./HRT

Božinović: Spremno dočekujemo protupožarnu sezonu

-

-

Foto: - / -

Ministar Davor Božinović, koji je protekla tri dana sudjelovao u velikoj vježbi vojske, policije i vatrogasaca koja se održavala u Dalmaciji, rekao je da spremno dočekujemo protupožarnu sezonu.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je protekla tri dana sudjelovao u velikoj vježbi vojske, policije i vatrogasaca koja se održavala u Dalmaciji, u Dnevniku HRT-a rekao je da je jučer otvoreno operativno središte u Divuljama.

Imamo realnu sliku u realnom vremenu, što će ubrzati izlazak na teren. Cilj nam je i želja da budemo korak ispred rasplamsavanja požara. Ovo je novi početak organiziranja posla na razini Hrvatske. Najvažnije je da učimo iz grešaka, iako bi u perspektivi bilo bolje da preventivno rješavamo slabe točke. Donijeli smo cijeli niz mjera i spremno dočekujemo ovu sezonu, istaknuo je.

Božinović je komentirao i aferu"mailovi" koja je već osam dana u središtu pozornosti domaće javnosti. Na pitanje kada očekujete rezultate provjera, rekao je kako bi on volio imati što prije rezultate policijske provjere i analize sadržaja svih relevantnih dokumenata vezanih uz aferu i aktivnosti tzv. grupe Borg, ali da je prošao tek jedan dan i da to nije realno.

Vlada i HDZ će preživjeti aferu "Hotmail", a bilo bi normalno i da imaju korist što je u kritičnom trenutku spasila gospodarstvo. Vlada je stvorila pravni okvir, ništa nije išlo na teret građana, rekao je. Kompanija je kroz ovaj proces, a temeljem zakona, mogla dobiti novu likvidnost. Nagodba je završetak dugog procesa u kojem su se stvorili uvjeti da kompanija preživi, da ljudi nastave raditi, da 77 kompanija nastave svoju djelatnost, a OPG-ovi posao. Nisu svi zadovoljni nagodbom, a ovo su zadnji dani u kojima mogu izražavati nezadovoljstvo, odgovorio je na pitanje ima li ova afera veze s najavljenim postizanjem nagodbe u Agrokoru.

Uvjeren je u vladinu većinu. Novi ministar bit će izabran sljedeći petak, svi znamo kako završavaju oporbene inicijative, rekao je. SDP je, naime, najavio da će u proceduru poslati zahtjev za raspuštanjem Sabora i raspisivanjem novih izbora. Treba ga podržati minimalno 76 zastupnika.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!