Božinović: Tijekom pandemije značajno porastao organizirani kriminal

20.09.2021.

12:06

Autor: T.V./HRT

Konferencija europske podružnice FBI-eve nacionalne akademije

Konferencija europske podružnice FBI-eve nacionalne akademije

Foto: HTV / HRT

U Šibeniku se održava konferencija europske podružnice FBI-eve nacionalne akademije, uz sudjelovanje 200-tinjak stručnjaka iz više od 40 zemalja Europe i svijeta. Riječ je o godišnjem skupu polaznika te akademije, a na dnevnom su redu teme vezane uz globalnu borbu protiv kriminala u vrijeme pandemije. Na otvorenju konferencije govorio je i hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

- Uvježbavanje stručnjaka igra i igrat će važnu ulogu u kreiranju zajedničkih temelja i podizanju znanja i sposobnosti institucija u borbi protiv svih oblika kriminala, rekla je Vlatka Vulić Petković, predsjednica Europske udruge FBI NAA.

- Pandemija COVID-a 19 nije uzrokovala samo globalnu zdravstvenu krizu, već je dovela i do sigurnosnih izazova u posve novoj dimenziji. Utvrđeno je da je tijekom pandemije značajno porastao organizirani kriminal, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!