Božinović: Zadnjih dana bilo je više prijetnji

13.05.2023.

16:31

Autor: P.F./HRT

Davor Božinović

Davor Božinović

Foto: Vijesti / HRT

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Maclju je o jučerašnjim prijetnjama premijeru i ministrima rekao da je posljednjih dana bilo više prijetnji te da policija i ostale službe na tome rade svakodnevno.

- Policija svaku prijetnju uzima za ozbiljno, a u slučaju kada se u kratko vrijeme dogodi više njih, poduzimaju se i određene mjere kao što je u petak bila pojačana nazočnost policijskih službenika i interventne policije na Markovu trgu, rekao je Božinović novinarima u Maclju, gdje je bio na obilježavanju Bleiburške tragedije.

Dodao je da zbog interesa istrage ne može govoriti o detaljima, no napomenuo je da je izvješće SOA-e objavljeno u petak uputilo na prijetnje u javnom prostoru te radikalizaciju s kojom se godinama suočavamo.

- Činjenica je da postoje i određeni pokušaji organizacija koje bi nedemokratskim načinom htjele utjecati na promjene, uključujući promjene vlasti, rekao je Božinović.

Naglasio je da policija i ostale sigurnosne službe na tome rade svakodnevno.

- To je standardan posao, kazao je ministar, ponovivši da se u slučajevima koji barem po količini izlaze iz okvira poduzimaju i određene mjere.

Upitan je li pronađena osoba ili osobe koje su prijetile, ministar je kratko odgovorio da su sve dostupne informacije iznesene u javnost, a kada bude novih, javnost će o njima također biti obaviještena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!