11:35 / 16.09.2020.

Autor: HRT

BPŽ: 14 novozaraženih, još dva razreda u izolaciji

Ilustracija (Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Ilustracija (Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom je 109, 2 manje nego prethodni dan.
U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 14 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (5), grad Nova Gradiška (2), općina Bebrina (2), općina Donji Andrijevci (2) te po 1 osoba u općinama Rešetari, Gornja Vrba i Vrpolje, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu
Posebne stranice na kojima možete pročitati sve o koronavirusu

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 545, dok je broj aktivnih slučajeva 109 (2 manje nego prethodni dan).

Povećan je broj hospitaliziranih osoba te ih je sada ukupno 13 (2 osobe više nego prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru.

Također se povećava i broj osoba koje su pod mjerom samoizolacije, trenutno ih je na području Brodsko-posavske županije ukupno 709 (33 osobe više nego prethodni dan). U izolaciji još dva razreda

Zbog jednog pozitivnog učenika u izolaciju je stavljen još jedan razred srednje Medicinske škole u Slavonskom Brodu s ukupno 26 učenika, a izolacija je određena i za 2 nastavnika. Tako je ukupno u ovoj školi, uz 2 pozitivna učenika, u izolaciji ukupno 2 razreda s 46 učenika te 2 nastavnika, a za ove razrede se nastava organizira na daljinu po modelu C.

U preventivnu izolaciju je stavljen i jedan razred u srednjoj Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu zbog jednog na COVID-19 sumnjivog učenika koji je testiran i čiji se nalaz očekuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!