16:45 / 18.01.2021.

Autor: Karmen Šore/Regionalni dnevnik/M.M./HRT

Bračanke ženama Banovine šalju kolače i torbice

-

-

Foto: - / -

Nismo svi stvoreni za velike stvari, ali možemo raditi male s ljubavlju - stoji u jednoj od brojnih poruka koje su zapakirane zajedno s kolačima.
Čini se da je strah stradalih u potresu na Banovini kako će nakon prvog vala humanosti ostati zaboravljeni bio neopravdan. Pomoć i dalje stiže, ovaj put s Brača, više od 400 kilograma kolača ispekle su žene s cijelog otoka.

Nismo svi stvoreni za velike stvari, ali možemo raditi male s ljubavlju - stoji u jednoj od brojnih poruka koje su zapakirane zajedno s kolačima.

Uz kolače poslane su i mnogobrojne torbice napunjene ženskim sitnicima.

- Pošto sve peku kolače da se može još nešto za te žene pa eto da žena ženi pokloni tu torbu i nešto stavi u tu torbu, može poruka, može bio šta uglavnom su napunili te torbe, kaže Keti Glasinović, Nerežišća.

Brač se organizirao i u konkretnoj pomoći. Općina Milna osigurala je tako dva kontejnera, planiraju iznajmiti još dva za pomoć stradalima.

- Ali sam isto tako uvjeren da duh pomoći neće stat i dok zadnja obitelj ne bude zbrinuta isto kao i mi. Cijela Hrvatska će stat na noge i pomoći svima kojima je potrebno, kaže Frane Lozić, načelnik općine Milna.

Akciji su se priključila i dobrovoljna vatrogasna društva zadužena za transport svega prikupljenoga.

- Ovo nam nije prva akcija, mi smo već održali jednu akciju, dva kombija robe hrane potrepština poslali smo preko Crvenog križa, kaže Antonio Mladinić, zapovjednik DVD-a Milna.

Članovi bračkog moto kluba put Petrinje će kombijem punim građevinskog alata.

- Idemo u Petrinju gore smo našli jednu mladu obitelj kojima treba nešto pomoć i sredit na kući. Uzeli smo materijal i sve sa sobom i dio kolača od ove akcije koje oni nisu mogli ukrcat, rekao je Jakov Klinčić, predsjednik Moto kluba "Brač 2005".

Ovi dobri ljudi sretno su stigli i poručuju da su pomoć kao i svi oni slatki paketi došli upravo onima kojima i trebaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!