16:17 / 01.02.2019.

Autor: HRT

Bračni par se otrovao ugljičnim monoksidom

-

-

Foto: - / -

Ne zovu bez razloga ugljični monoksid podmuklim ubojicom. Ipak, neodgovornih je mnogo jer se dimnjačari često susreću sa - zatvorenim vratima.
Samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija u Petrijancu. U obiteljskoj kući ugljičnim se monoksidom otrovao bračni par. Liječničku pomoć su srećom, primili na vrijeme. No ovakvih je slučajeva, osobito u ovo zimsko vrijeme dosta pa policija apelira da redovito održavate plinska trošila te čistite dimnjake. 

Malo nakon 19 sati umalo da se nije dogodila tragedija u kući u Petrijancu. Bračni par otrovao se ugljičnim monoksidom.

Gospođa je tijekom tuširanja osjetila neugodan miris, željela je otvoriti prozor no u tom je trenutku izgubila svijest. Suprug ju je brzo izvukao - i spasio. Istraga je pokazala da je zbog istovremenog rada peći na kruta goriva u dnevnoj sobi te protočnog bojlera u kupaonici prostorija bila prezasićena monoksidom.

Ne zovu bez razloga ugljični monoksid podmuklim ubojicom. Novi Marof još pamti tragediju kad se jednogodišnje dijete ugušilo, a otac i majka završili su u komi.

Umirovljenik Josip Živčec ne riskira. Plinska trošila i dimnjake redovito čisti i servisira. Ipak, neodgovornih je mnogo jer se dimnjačari često susreću sa - zatvorenim vratima.

Petrijanečki slučaj sretno je završio. Bračni par neće imati zdravstvenih posljedica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!