12:27 / 13.03.2019.

Autor: M.Š./Hina

Braneći Žalac, HDZ se sjetio Bernardićeve vožnje u pijanom stanju

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Oporbeni saborski zastupnici su u raspravi o slobodnoj temi ocijenili da bi zbog prometne nesreće ministrica Gabrijela Žalac trebala dati ostavku, a vladajući HDZ-u smatra kako za to nije bilo razloga i da ministrici nije pogodovano jer platila kaznu, kao što bi morao i svaki drugi građanin.
Oporbeni saborski zastupnici su u raspravi o slobodnoj temi ocijenili da bi zbog prometne nesreće ministrica Gabrijela Žalac trebala dati ostavku, a  vladajući HDZ-u smatra kako za to nije bilo razloga i da ministrici nije pogodovano jer platila kaznu, kao što bi morao i svaki drugi građanin.

Božo Petrov
(Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista) upitao je zašto se toliko ustrajno brani ministricu koja nije ostvarila zacrtane ciljeve kad je riječ o povlačenju novca iz fondova EU budući da je povučeno čak 2,5 milijarda kuna manje, osim što se pokušava sakriti nesposobnost dok se oporbu istodobno naziva nedoraslom.

Sunčana Glavak (Klub zastupnika HDZ-a), odgovarajući na optužbe oporbenih zastupnika, nabrajala je njihove afere, pri čemu je spomenula kako je predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš "zaboravila" prijaviti neke prihode i imovinu, a predsjednik SDP-a kao saborski zastupnik upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola 2016. i nije dao ostavku.

- Zaboraviti produžiti vozačku dozvolu nije namjera, ali voziti pijan jest, i to se treba procesuirati, ustvrdila je Glavak. Ministrica Žalac nije imala privilegija i to što se dogodilo njoj može se dogoditi svakome, poručila je. 

Također je spomenula vožnju pod utjecajem alkohola bivšeg doministra kulture Berislava Šipuša i ne imenujući zastupnika (predsjednik HSS-a Krešo Beljak) koji je svojedobno provaljivao u automobile radi krađe kasetofona.

Navela je i nenamjensko trošenje novca bivših ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, ministrice kulture Andree Zlatar Violić, sisačko-moslavačke županice Marine Merzel Lovrić, vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe, potpredsjednika Vlade Slavka Linića, prometnu nesreću potpredsjednika Vlade Radimira Čačića i druge.

Branimir Bunjac (Klub Živog zida i Snage), vezano uz ministričinu prometnu nesreću, ustvrdio je kako je riječ o dvostrukim mjerilima i neodgovornosti jer je ministrica vozila više od dvije i pol godine s isteklom vozačkom dozvolom, što se poklapa s početkom mandata aktualne Vlade, što, po njegovu sudu, upućuje na bahatost.

- Očito je bitna samo članska iskaznica, smatra Bunjac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!