13:21 / 05.05.2018.

Autor: D.M./D.M./HRT

Branitelji Petrokemije daruju krv vukovarskoj bolnici

Foto: ilustracija, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: ilustracija, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Krv svake godine daruje 60-ak branitelja, radnika Petrokemije. Gradu heroju su u 16 godina dali više od 280 litara krvi.
Već 16. godinu zaredom branitelji kutinske Petrokemije daruju krv vukovarskoj bolnici. Akcija se održava u spomen na Ivana Krajinovića - radnika Petrokemije i hrvatskog branitelja ubijenog na Ovčari te Miljenka Sovića, dugogodišnjeg predsjednika dobrovoljnog društva darivatelja krvi Petrokemije.

Akcija je pokrenuta 2002. godine, a 2004. potpisali su Povelju o prijateljstvu i suradnji s vukovarskom bolnicom. Krv svake godine daruje 60-ak branitelja, radnika Petrokemije. Gradu heroju su u 16 godina dali više od 280 litara krvi.

Udruga hrvatskih branitelja Petrokemije danas ima oko 500 radnika, odnosno članova koji su se nakon Domovinskog rata vratili na radna mjesta i svojim radom pridonose boljitku kutinske Petrokemije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!