08:53 / 22.05.2018.

Autor: D.M./HRT

Branko Hrg: Oporba više 'bježi' od izbora nego vladajući

-

-

Foto: - / -

Što možemo očekivati od sastanka koalicijskih partnera, koliko je HDZ-ova saborska većina stabilna u Studiju 4 govorili su saborski zastupnici Branko Hrg i Ivan Mišić.
Tomislav Tolušić kandidat je za potpredsjednika Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, Darko Horvat kandidat je za ministra gospodarstva zaključak je to sjednice nacionalnog vijeća HDZ-a i predsjedništva stranke. O tome će danas biti riječi u Banskim dvorima na sastanku premijera Andreja Plenkovića i koalicijskih partnera. Što možemo očekivati od ovog sastanka koliko je HDZ-ova saborska većina stabilna u Studiju 4 govorili su saborski zastupnici Branko Hrg (HDS) i nezavisni Ivan Mišić.

Ivan Mišić
potvrdio je kako će podržati nasljednike Martine Dalić, a izbor Darka Horvata smatra opravdanim. Branko Hrg se s tim složio te dodao kako je HDS vrlo korektan koalicijski partner. Komentirajući aferu 'Hotmail' Hrg je kazao kako je premijer Plenković neočekivano, u najboljoj namjeri da se spasi Agrokor - smetnuo s uma "ovakve poteze oporbe" i onih koji su "nezadovoljni nacrtom nagodbe". Ivan Mišić je kazao kako je Plenković naslijedio dosta problema koji su se gomilali dvadesetak godina. "Agrokor je dobro odrađen, moralo se raditi brzo i treba smiriti situaciju", kazao je. Premijera Andreja Plenkovića jako cijeni, jer je "sposoban i iza sebe nema afere" i smatra kako Hrvatskoj kao zemlji s malim BDP-om - izvanredni izbori nisu potrebni.

"Hrvatskom vlada histerija i anarhija koju proizvodi vrlo razjedinjena i nesposobna oporba bez lidera. Novi izbori - OK! Ali ne vidim osobu koja pretendira za mjesto premijera. Ne znam tko je vođa oporbe, meni je to sve smiješno", kazao je Branko Hrg. Davora Bernardića i SDP je optužio da je od HDS-a prepisao progam o minimalnim plaćama. "Novi izbori u Hrvatskoj ne donose izbore, samo još jedne nove izbore", zaključio je. Upitao se zašto SDP nije skupljao potpise za raspuštanje Sabora. "Zato jer među njima ima više onih koji nisu za izbore nego među većinom. Molim gospodu iz SDP-a, ako mogu neka daju potpise svojih zastupnika za raspuštanje Sabora. Ako oni svi potpišu - i ja ću im dati svoj potpis", poručio je Hrg. S tim se složio i Ivan Mišić. "Oporba samo priča o izborima, ali ne bi da do njih dođe", kazao je. Njegov motiv ulaska u politiku nije populizam nego funkcioniranje pravne države.

Govoreći o slučaju Agrokor Branko Hrg je kazao kako ne može vjerovati da postoje ljudi u Hrvatskoj koji zazivaju stečaj Agrokora. "Završimo postupak, sklopimo nagodbu, a ako postoje neki koji su nešto 'maznuli' - neka odgovaraju pred institucijama", kazao je. Ivan Mišić postavio je pitanje onima koji najavljuju tužbe: "Što ste radili dok se Agrokor, kao privatna tvrtka - zaduživao.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!