16:42 / 03.06.2019.

Autor: V.K./Hina

Brat boksača Hrgovića uhićen zbog 263 grama kokaina nakon pokušaja bijega

Ilustracija: Dino Stanin/ PIXSELL

Ilustracija: Dino Stanin/ PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sesvetski policajci su uhitili Matiju Hrgovića (23), koji se dao u bijeg nakon što je zajedno s Ivanom Kurepićem (26) koji je već osuđivan zbog droge, zatečen s 263 grama kokaina.
Sesvetski policajci su u četvrtak navečer uhitili Matiju Hrgovića (23), brata boksača Filipa Hrgovića, koji se dao u bijeg nakon što je zajedno s Ivanom Kurepićem (26) koji je već osuđivan zbog droge, zatečen s 263 grama kokaina, neslužbeno se u ponedjeljak doznaje na zagrebačkom Županijskom sudu.

Zagrebačka policija je u subotu priopćila kako su policajci u parkiranom automobilu marke VW zagrebačkih oznaka zatekli Kurepića i Hrgovića ispod čijeg su suvozačeva sjedala uočili plastični paket omotan crnom samoljepljivom vrpcom karakteristična izgleda za paket koji sadrži drogu.

Prilikom policijskog postupanja Hrgović se dao u bijeg, ali je sustignut te je prema njemu primijenjena fizička snaga pa je vezan sredstvima za vezivanje. Odmah potom, obojica su uhićena i privedena.

Idućeg dana pretragom automobila kojim se Matija Hrgović povremeno koristi policija je pronašla paket omotan prozirnom plastičnom vrećicom s 263 grama kokaina. Istog dana pretražena je i obiteljska kuća u Sesvetama koju zajedno koriste Hrgović i Ivan Kurepić te je u njoj pronađeno 53 grama marihuane te 15 plastičnih omota s tragovima marihuane.

Uz to, pretražen je i dom na području Sesveta u kojem prebiva Kurepić u kojem je prinađena metalna imorovizirana preša s tragovima kokaina. Tijekom kriminalističkog istraživanja od Hrgovića je, zbog sumnje da je pribavljen preprodajom droge, oduzeto više tisuća kuna.

Obojica osumnjičenika, čije identitete policija nije priopćila, privedena su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!