Brčić: Dozvoljeni posjeti u domovima za starije u SDŽ

03.02.2021.

21:24

Autor: HRT/Hina/D.D.

Dozvoljeni posjeti u domovima za starije u SDŽ

Dozvoljeni posjeti u domovima za starije u SDŽ

Foto: Ilustracija / Pixabay

Na području Splitsko-dalmatinske županije od četvrtka se ukidaju epidemiološke mjere koje se odnose na zabranu posjeta domovima za starije i izlazaka korisnika iz njih, doznaje se u srijedu navečer od načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Luke Brčića.

- Stožer Civilne zaštite RH prihvatio je zahtjev našeg županijskog Stožera da se omogući posjet domovima za starije i izlasci korisnicama iz tih domova i od sutra ta epidemiološka mjera iz kolovoza prošle godine prestaje važiti u našoj županiji, rekao je Brčić za Hinu.


 Dodao je da se prestanak važenja te epidemiološke mjere odnosi na četrdesetak ustanova na području Splitsko-dalmatinske županije, to jest na domove za starije, na socijalne ustanove, kao i na privatne ustanove koje skrbe o starijima.


Brčić je objasnio kako je Nastavni zavod za javno zdravstvo RH imao stav da se pod određenim kriterijima mogu izvan snage staviti epidemiološke mjera u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja se odnosi na domove za starije i socijalne ustanove.


- Na temelju takvog stajališta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo RH mi smo se obratili Stožeru civilne zaštite RH da prestane važiti ta epidemiološka mjera i nacionalni Stožer je prihvatio naš prijedlog, rekao je Brčić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!