Brinjanin će odgovarati za mučenje i ubijanje svog psa

27.04.2023.

14:39

Autor: M.M./HRT/Hina

Brinjanin će odgovarati za mučenje i ubijanje svog psa

Brinjanin će odgovarati za mučenje i ubijanje svog psa

Foto: Sime Zelic / Pixsell

Vlasnika (45) psa iz Brinja policija sumnjiči za kazneno djelo ubijanje i mučenje životinja, jer je u srijedu hicem iz puške usmrtio svog psa i lešinu odbacio u prirodu, priopćila je ličko-senjska policija.

Prema policijskim saznanjima pas je pobjegao iz kaveza i vlasnika lakše ozlijedio pa je vlasnik otišao po pušku iz sefa i usmrtio psa u dvorištu obiteljske kuće.

Vlasnika sumnjiče i da je lešinu psa stavio u automobil, odvezao do šume i odbacio u prirodu.

Glasnogovornica policijske uprave iz Gospića Maja Brozičević kazala je da je policija o događaju dobila dojavu građana.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je pas ubijen jednim hicem te da lešina nije bila propisno zbrinuta. Policija je o tome izvijestila veterinarsku inspekciju i lešinu je na kraju zbrinula tvrtka registrirana za sakupljanje životinjskih lešina i njihovo uništavanje.

Protiv Brinjanina je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava za ubijanje i mučenje životinja. Kazneni zakon propisuje zatvorsku kaznu do godine dana osobi koja usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!