11:10 / 28.06.2018.

Autor: D.M./V.Š./HRT

Britanac osumnjičen za ubojstvo na Zrću na ispitivanju u policiji

-

-

Foto: - / -

Identificirali smo osobu i informacija je razaslana u cijeli sustav, svim policijskim postajama. Jutros je osoba uhićena u zračnoj luci u Splitu, rekao je ministar Davor Božinović.
Policija je u splitskoj zračnoj luci uhitila britanskog državljanina osumnjičenog za jučerašnje ubojstvo sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Boživnović.  Tijekom posljepodneva uhićeni je doveden u policijsku postaju u Novalji na Pagu gdje je ispitan. Noć će provesti u policijskoj postaji u Novalji. Ujutro bi uz kaznene prijave trebao biti predan pritvorskom nadzorniku u Gospiću, a zatim županijskom državnom odvjetniku u Zadru.Zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša pohvalio je policijske službenike jer je samo 14 sati nakon brutalnoga ubojstva policija identificirala osumnjičenog i za njim raspisala potjernicu.

Uhićen je jutros u splitskoj zračnoj luci, pri pokušaju ukrcaja na avion za London. Pritom je pokušao zavarati policijske službenike. Osumnjičenik ima crnu, gustu, kraću kosu, međutim, nakon izvršenja djela izbrijao je glavu potpuno na ćelavo, tako da je na taj način htio umaknuti našim policijskim službenicima, međutim pohvala svim kriminalističkim službenicima koji su u Policijskoj postaji Novalja sudjelovali u kriminalističkom istraživanju, kao i svim graničnim policajcima koji su bili pozorni na graničnim prijelazima, te kolegama granične policije u Zračnoj luci Resnik, rekao je Prša u Zadru.

S mjesta zločina odvezao se zahvaljujući drugom Britancu, koji ga je povezao motorom. Ne vjerujem da je to bio pomagač, jer ta osoba koja ga je povezla motorom nije bila uključena u sam događaj tamo gdje se on odigrao. Vjerujemo da nije znao ništa, što se prije dogodilo, te da mu je naprosto izišao u susret i povezao ga, dodao je Prša.

Nož, kojim je usmrćen njegov 26-godišnji sunarodnjaka još nije pronađen, ali policija ima sasvim dovoljno dokaza, a do kraja kriminalističkoga istraživanja bit će provedene još neke radnje - od ispitivanja četvoro svjedoka do toga da će dvije osobe iz suprotne skupine biti dovedene na prepoznavanje.

O motivima sukoba i ubojstva Prša nije želio nagađati, budući da ni "druga strana" ne otkriva previše detalja.

Od uhićenoga ne očekuje da će previše pričati, nego da će se braniti šutnjom. Policija će pokušati doći i do adrese na kojoj je boravio u Novalji, a hoće li biti još uhićenih za sada je teško govoriti. 

Identificirali smo osobu koju se dovodi u sumnju da je počinila ubojstvo na Zrću. Informacija je razaslana u cijeli sustav, svim policijskim postajama, i jutros je osoba uhićena u zračnoj luci u Splitu, rekao je ministar Davor Božinović. Dodao je da je osumnjičeni državljanin Velike Britanije.

Ispred noćnog kluba na plaži Zrće na otoku Pagu u srijedu rano ujutro došlo je do sukoba više stranih državljana od kojih je jedan ubijen, 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a još su dva ozlijeđena, jedan lakše, drugi teže. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!