19:36 / 31.03.2018.

Autor: I.M./HRT

Brkić: Duboka je simbolika teškog Krvavog Uskrsa

-

-

Foto: - / -

Hrabri mladići kao što je to bio Josip Jović, svojom žrtvom i svojim nesebičnim herojskim djelima obvezali su sve nas da gradimo zajedništvo hrvatskog naroda, napisao je Brkić.
Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić nakon sudjelovanja na obilježavanju 27. obljetnice akcije "Plitvice" na svojoj je Facebook stranici napisao kako prisjećanjem na Krvavi Uskrs i na prvog poginulog hrvatskog branitelja i redarstvenika, tada dvadesetjednogodišnjeg Josipa Jovića, odajemo počast žrtvi poginulih branitelja Domovinskog rata. Žrtvi ponosnih ljudi koji su bez ikakve zadrške napustili sigurnost svojih domova i obitelji, te hrabro krenuli braniti jedinu nam Hrvatsku.

Hrabri mladići kao što je to bio Josip Jović, svojom žrtvom i svojim nesebičnim herojskim djelima obvezali su sve nas. Ne samo da čuvamo spomen na njihovu žrtvu već i da gradimo zajedništvo hrvatskog naroda uz duhovnu potporu naše katoličke crkve. To su nas zajedništvo i naša vjera kroz svijest o hrvatskom identitetu, održali kroz mukotrpna stoljeća, a u Domovinskom ratu donijeli su nam pobjedu.

Ovu 27. obljetnicu Krvavog Uskrsa, gledajmo u svjetlu nadolazećeg sutrašnjeg blagdana Uskrsa. Čije otajstvo nas uči da nakon muke Velikog tjedna dolazi radost uskrsnog jutra. Novi život i novi početak. Duboka je simbolika teškog Krvavog Uskrsa koji je bio početak borbe za slobodu Hrvatske. U tom duhu, u duhu novog početka gledajmo na sva iskušenja i izazove koji se nalaze pred nama. Ne smijemo se nikada umoriti i odustati od borbe za bolje sutra našeg naroda i naše obje Domovine, naše Hrvatske i Bosne Hercegovine
, napisao je Milijan Brkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!