13:29 / 12.04.2018.

Autor: D.P./Hina

Brkić: Glasovat ću protiv Istanbulske konvencije; razilaženje neće ugroziti HDZ

-

-

Foto: - / -

Kada je riječ o ljudskim pravima i dostojanstvu, Brkić ističe da osuđuje i suprotstavlja se svim oblicima zlostavljanja i nasilja nad svakom osobom, posebno nasilja nad ženama i djecom.
Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je da ostaje pri svim prije izrečenim stavovima pa će glasovati protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, ali razilaženje oko tog pitanja neće ugroziti snagu i jedinstvo HDZ-a.

"Demokršćanske vrijednosti dio su moga naroda, identiteta, karaktera i moje vjere. Ja od njih neću odustati. Svoje stavove ne mijenjam, ali isto sam tako siguran da razilaženje oko ovog pitanja neće ugroziti snagu i jedinstvo HDZ-a", napisao je Brkić na svom Facebook profilu. Napominje kako ulaskom u EU Hrvati nisu prestali postojati kao narod i nisu izgubili sve ono što ih stoljećima identitetski i vrijednosno povezuje. Pristupanjem EU-u prepoznali smo našu duboku kulturnu, političku i zajedničku vezu s Europom i njezinim narodima, kaže Brkić.

"Taj će osjećaj ostati nepokolebljiv i ta se veza neće slomiti. Naša mukotrpna i ponosna povijest, tradicija te bogata kulturna baština čvrsto su utkane u zapadno-europski civilizacijski krug. Neraskidiva je stoljetna povezanost našeg naroda s Katoličkom crkvom te iskrenim domoljubljem, koje je u zajedništvu stvorilo jedinu nam Hrvatsku", naveo je.

Kad je riječ o ljudskim pravima i dostojanstvu, Brkić ističe da osuđuje i suprotstavlja se svim oblicima zlostavljanja i nasilja nad svakom osobom, posebno nasilja nad ženama i djecom. Smatra kako treba poduzeti mnogo strože mjere da se to zlo smanji i suzbije, a nasilnici zaslužuju najoštrije kazne.

"N, Konvencija Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, znana kao Istanbulska - nije dobar put za to. Ne trebamo nikakvu smjernicu izvana kako bismo potaknuli našu predanost pravdi i jednakosti u našoj Hrvatskoj", naglašava zamjenik predsjednika HDZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!