10:55 / 11.03.2020.

Autor: V.K./Hina

Brkić i Zekanović napali Milanovića zbog bisti

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Milijan Brkić je poručio da je predsjednik Republike Zoran Milanović uklanjanjem svih bista hrvatskih povijesnih velikana iz Ureda predsjednika minorizirao i odbacio povijest Hrvata.
Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je da je predsjednik Republike Zoran Milanović uklanjanjem svih bista hrvatskih povijesnih velikana iz Ureda predsjednika minorizirao i odbacio povijest Hrvata.

Milanović uklonio biste iz predvorja Ureda na Pantovčaku

- Naši hrvatski velikani nisu samo biste i ukras na Pantovčaku nego su simbol ljubavi, žrtvovanja i borbe za Hrvatsku. Zoran Milanović je svojim djelom minorizirao i odbacio povijest Hrvata i svi oni koji o tome šute čine to isto, napisao je Milijan Brkić na svom facebook profilu.

Iz povijesnog iskustva moramo naučiti slijediti vizije najvećih zagovornika Hrvatske te odlučno i javno osuditi one koji svojim djelima pokazuju kako ne poštuju hrvatsku povijest. Jedna je zemlja Hrvatska, jedna je njena povijest, jedan je hrvatski narod. To nitko ne može izbrisati, s bistama ili bez njih, a oni koji ih uklanjaju zapravo najviše govore o sebi samima i njihovom odnosu prema tim velikanima, ocijenio je Brkić.

Dosadašnji zamjenik predsjednika HDZ-a, koji je na unutarstranačkim izborima kandidat za potpredsjednika stranke, posebno je zamjerio Milanoviću što je iz Ureda predsjednika uklonio bistu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Bez Tuđmana, uvjeren sam, ne bi bilo moderne države Hrvatske. Tim činom je Milanović jasno poručio kako nije predsjednik svih građana nego samo onih kojima je u predizborno vrijeme obećao uklanjanje bisti s Pantovčaka, ustvrdio je Brkić.

- Danas u suverenoj demokratskoj državi, koju baštinimo zahvaljujući Tuđmanu i hrvatskim braniteljima, trebamo jasno zauzeti stav o našim temeljnim vrijednostima i povijesnim veličinama, poručuje Brkić na facebooku.

Zekanović: Micanjem bisti iz Ureda predsjednika hrvatski velikani izjednačeni sa zločincem Titom

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti) osudio je odluku predsjednika Republike Zorana Milanovića o micanju bisti hrvatskih velikana iz Ureda predsjednika, ustvrdivši da su oni time izjednačeni s, kako je rekao, zločincem Josipom Brozom Titom.

Zekanović je u slobodnom govoru u Saboru rekao kako je nakon izbora Zorana Milanovića za predsjednika Republike glavno pitanje bilo hoće li Titova bista biti vraćena u Ured predsjednika na Pantovčak.

Milanović je napravio ono što smo i očekivali - zaboravio je da Hrvatska ima slavnu povijest i da biste kralja Tomislava, Josipa Jurja Strossmayera, Stjepana Radića i kardinala Alojzija Stepinca zaslužuju biti u Uredu predsjednika, ustvrdio je  Zekanović i ocijenio kako "Milanovićevoj politici nije mjesto u javnom prostoru ni u muzeju".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!