23:28 / 14.02.2019.

Autor: HRT

Brkić izbacio Hajdukovića s rasprave do kraja dana

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Saboru je došlo i do "žestokog obračuna" Domagoja Hajdukovića iz SDP-a i Petra Škorića iz HDZ-a.
U Saboru je došlo i do "žestokog obračuna" Domagoja Hajdukovića iz SDP-a i Petra Škorića iz HDZ-a.

- Ovu su situaciju (s nabavkom borbenih zrakoplova op.a.) priželjkivali i jedva su dočekali da bi svojem siromašnom i nikakvom političkom rejtingu dodali pokoji promil potpore. Oni ne smatraju da HV treba modernizaciju i opremanje te bi je najradije vidjeli u onom ruhu iz 2013. godine, poniženu i osramoćenu. Budite sigurni da takvu HV nikada više nećete gledati. HV će dobiti višenamjenski borbeni zrakoplov koji joj je potreban, rekao je među ostalim zastupnik HDZ-a Petar Škorić.

Izjave Petra Škorića izbacile su iz takta SDP-ovog Domagoja Hajdukovića koji mu je replicirao "kroz povredu Poslovnika".

- Sram vas može biti. Vi ćete pričati kakvu ja Hrvatsku vojsku želim. Ja sam u Osijeku bio kada su po njemu padale granate, sramota vas može biti. Ja hoću poniženu Hrvatsku vojsku? Pa ja ne želim sjediti u istoj prostoriji u kojoj vi sjedite. Takve stvari govorite jednom hrvatskom zastupniku. Sramota! Sramota!, vikao je Hajduković.

Potom mu je predsjedavajući Milijan Brkić izrekao drugu opomenu za redom, a zbog zloporaba povrede Poslovnika oduzeo mu je riječ do kraja rasprave.

Kako Hajduković nije prestajao pričati, udaljio ga je sa sjednice do kraja dana.

- Vi ste hrvatski branitelj, vi bi se trebali brinuti o ovome, a ne ja, ja sam rat preživio kao dijete, nastavio je Hajduković obraćajući se Brkiću te napustio sabornicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!