11:11 / 26.09.2018.

Autor: P.F./HRT

Brkić: Pupovac mora biti svjestan da je zastupnik u Hrvatskom saboru

-

-

Foto: - / -

Brkić je ponovio kako bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu poznaje dugi niz godina, još dok je radio u MUP-u, ali da nikakve njegove usluge nije koristio.
Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić ponovio je da bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu iz afere 'fabriciranih SMS-ova' poznaje dugi niz godina, još dok je radio u MUP-u, ali da se nikakvim njegovim uslugama nije koristio, te da se prošli tjedan nije čuo s njim.

"Nisam se čuo (s Vargom)", rekao sam sve što sam imao o toj temi, pustimo institucijama da odrede svoj posao", izjavio je Brkić novinarima u Hrvatskom saboru. "To morate pitati one koji konstruiraju i lažu, a istraga će utvrditi činjenice i onda ćemo o tome razgovarati", uzvratio je na upit zašto se njegovo ime spominje u cijeloj priči. Nije htio ponavljati izjavu danu u utorak da su "manipulatori iskoristili istragu USKOK-a i činjenicu da poznaje bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu kako bi protiv njega iskonstruirali laž da je Vargine usluge koristio za unutarstranačke obračune u HDZ-u".

"Rekao sam jučer sve, ne bih dodavao bilo kakve izjave, niti bilo što komentirao, pustimo institucijama da odrade svoj posao", odgovorio je novinarima. "Ne znam, nisam upozant s tim", kratko je uzvratio na pitanje o pisanju jednog medija po kojemu je Varga u trenutku uhićenja tražio da se zove predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Na novinarsku opasku da se pojavila fotografija na kojoj je s Vargom na skupu HDZ-a u Belišću, Brkić je uzvratio  kako su "mogli naći neku ljepšu fotografiju, a ne s njime", te objasnio kako se u kampanjama, kao s Vargom, slikao i s mnogo drugih ljudi.

Brkić je odgovorio i na pitanje kako komentira posjet saborskog zastupnika Milorada Pupovca skupu u Bačkoj Palanki u povodu Dana sjećanja na stradale i izbjegle Srbe na kojem je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao da je "Hitler htio svijet bez Židova, a Hrvatska je željela Hrvatsku bez Srba".

Što se tiče Pupovca - Hrvatska je slobodna zemlja. Svatko može putovati kamo želi pa tako i Pupovac može ići u Bačku Palanku. Njegova pojava ondje, uz one izrečene izjave, itekakako moramo znati mi koji smo izabrani u Saboru i koji koristimo benefite hrvatske države, stvorene na žrtvi hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, moramo imati odgovornost prema onima koji su nas izabrali. Tako i gospodin Pupovac, kad koristi benefite, mora imati odgovornost prema onima koji su ga izabrali i mora biti svjestan činjenice da je zastupnik u Hrvatskom saboru, rekao je Brkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!