11:20 / 09.05.2019.

Autor: M.Š./Hina

Brkić s novinarima o aferi "SMS"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na pitanje zabrinjava li ga što je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović tražila izvješće SOA-e za aferu "SMS", odgovorio je da predsjednica radi svoj posao.
Na koga je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić mislio kada je za afere s kojima se povezuje optužio Udbu, a tko bi mogla biti Jovanka zanimalo je novinare, koji su od njega odgovor pokušali dobiti u Saboru, i to nakon sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

- Nemam pojma, to vi nađite!, odgovorio je Brkić novinarima na pitanje tko je Jovanka, dok je na pitanje zabrinjava li ga što je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović tražila izvješće SOA-e za aferu "SMS" odgovorio da predsjednica radi svoj posao, u okviru svog djelokruga rada.

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić u četvrtak tako nije htio podrobnije odgovarati na pitanja o aferi "SMS" uz koju ga se veže, ni detaljnije objašnjavati svoje navode od dan prije da je evidentno da se u operaciju uključila stara struktura Udbe. Upitan tko je Udba u HDZ-u, Brkić je kazao da je sve rekao jučer te da uopće nije spominjao HDZ.

- Spomenuo sam metode i obrasce na kojima rade i medijske operacije, odgovorio je novinarima na pitanje tko mu radi o glavi.

Prije jučerašnje sjednice Predsjedništva HDZ-a Brkić je, podsjetimo, kometirao da je zanimljivo da je protekli vikend proglašen "malim Rankovićem".

- Koliko znam, on je bio suradnik onog zločinca Tita i pao je jer je prisluškivao Tita i Jovanku. Sad se mene stavlja u kontekst da sam prisluškivao ministra MUP-a, predsjednika Vlade, ne znamo samo tko je Jovanka u toj priči, kazao je jučer.

Brkić i Vidović iza zatvorenih, ali nezaključanih vrata

Zanimljiva je situacija bila kada su se Milijan Brkić i SDP-ovac Franko Vidović našli iza zatvorenih vrata.

- Nije bilo nikakvoga ključa, odite gore pa ćete vidjeti. Zatvorili smo se službeno, mi činimo pododbor na prijedlog samog Odbora koji se bavi predstavkama u slučajevima Podnar i Došen, pojasnio je novinarima Franko Vidović.

Iz Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost oglasili su se priopćenjem, kojega potpisuje njegov predsjednik Ranko Ostojić, a u kojem među ostalim stoji:

- Članica Odbora Ermina Lekaj Prljaskaj nije sudjelovala na sastanku Pododbora budući da je imala unaprijed dogovorene neodgodive obveze – susret s delegacijom Kosova, s kojom je bila na sastanku u  Hrvatskoj gospodarskoj komori u 10,00 sati i od 13,00 sati na sastanku u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Posebno napominjemo da se sastanak Pododbora nije održao u nekoj zaključanoj prostoriji, sobi i sl., nego u saborskoj dvorani Janka Draškovića (dvorana 202/II. kat) te da se članovi Pododbora ni u kom slučaju nisu zaključali niti bi to mogli učiniti s obzirom na to da se u vratima dvorana nikada ne nalaze ključevi, a ključeve dvorana ne zadužuju zastupnici Hrvatskoga sabora, već nadležni djelatnici službi Hrvatskoga sabora, stoji u priopćenju.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!