Brnada proglašen krivim za ubojstvo u kafiću i upućen na psihijatrijsko liječenje

25.10.2022.

12:40

Autor: V.K./HRT/Hina

Roman Brnada proglašen krivim

Roman Brnada proglašen krivim

Foto: Nel Pavletic / Pixsell

Roman Brnada proglašen je u utorak na Županijskom sudu u Rijeci krivim za teško ubojstvo 68-godišnje Darinke Krivec koju je početkom veljače do smrti izudarao nakon što je s njom u kafiću razgovarao i pio piće.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Ike Šarić utvrdilo je da je 37-godišnji Brnada ubojstvo počinio u neubrojivom stanju zbog psihopatološkog poremećaja, bolesti oštećenja mozga te sklonosti zlouporabe psihoativnih tvari i konzumacije alkohola.

U tim okolnostima nije mogao shvatiti značenje svojih djela pa je osuđen na prisilni smještaj u psihijatrijsku ustanovu na razdoblje od šest mjeseci.

Sutkinja je u obrazloženju presude istaknula da će struka nakon isteka tog razdoblja preispitati Brnadino stanje i odlučiti koliko će trajati psihijatrijsko liječenje. Nitko zasad, dodala je ne može predvidjeti koliko će liječenje trajati.

Roman Brnada je suđen jer je 6. veljače fizički napao Darinku Krivec s kojom je pio piće. Gušio ju je, bacio na pod i divljački udarao, usmrtivši je na mjestu događaja. Pobjegao je iz kafića, a nakon nekoliko sati je viđen kako se kreće gol ulicama Rijeke nakon čega se predao policiji.

Nakon tri dana i ispitivanja u nadležnom državnom odvjetništvu, prebačen je u bolnicu za osobe lišene slobode.

Na suđenju se branio šutnjom, a nakon izricanja presude rekao je: "Da sam tad bio koliko toliko pri sebi ja bih uzeo flašu i sam je sebi razbio o glavu".

Brnada je prije počinjenja ubojstva bio poznat kao ulični pjevač uglavnom vjerskih pjesama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!