Brnjac: Pripremamo mjere za pomoć sportskom sektoru

02.12.2020.

18:47

Autor: Dnevnik/B.A./HRT

default error photo
Brnjac je rekla da su pokrivanjem fiksnih troškova obuhvatili sve djelatnosti koje su ovim mjerama ugrožene.
Pripremamo mjere za pomoć sportskom sektoru, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u večerašnjem HRT-ovu Dnevniku.

➡️ COVID-19 - najnovije informacije
➡️ Burna rasprava o kaznama vezanim uz koronavirus

Komentirajući pregovore s ugostiteljima, Brnjac je rekla da su pokrivanjem fiksnih troškova obuhvatili sve djelatnosti koje su ovim mjerama ugrožene.

- Svi oni koji su imali pad prihoda veći od 60 posto imaju veći iznos pokrivanja dijela fiksnog troška, rekla je Brnjac.

Dodala je kako je očuvanje radnih mjesta i gospodarskog sustava na prvom mjestu.

- Donošenje ovakvih mjera nije nikome drago, ali one su nužne, poručila je među ostalim.

Mnogi upozoravaju na nelogičnosti u zabrani određenih sportsko-rekreacijskih aktivnosti. Brnjac je rekla da su teretane obuhvaćene mjerama za očuvanje radnih mjesta i COVID kreditima, a omogućeno im je i pokrivanje fiksnih troškova.

Među ostalim, rekla je i da Stožer civilne zaštite nije zabranio aktivnost na otvorenom.

- Mi govorimo sada o tri tjedna. U tom razdoblju trebamo smanjiti kontakte i omogućiti ono što je najvažnije, a to je funkcioniranje školskog sustava, izjavila je Brnjac.

Kad je o skijaškoj sezoni riječ, kazala je da je legitimno pravo svake države koja se oslanja na zimski turizam da pokrene ili ne pokrene skijališta.

Brnjac je rekla da trebamo planirati stabilnu turističku sezonu te poručila da se Hrvatska pokazala kao sigurna destinacija.

- U siječnju ćemo krenuti s jakim marketinškim kampanjama upravo u zemljama u našim okruženju, dodala je, istaknuvši da Hrvatska ima dobru cestovnu povezanost s ostalim državama, što nam je omogućilo da imamo velik broj turista koji su se osjećali sigurno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!