Brod Postira nasukao se kod otoka Šipana, nema ozlijeđenih ni onečišćenja

25.10.2021.

18:22

Autor: V.K/Hina/HRT

Postira

Postira

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Zbog oštećenja brodskog vijka i problema s pogonskim motorom, Jadrolinijin brod Postira nasukao se u ponedjeljak na otočiću u uvali Suđurađ na otoku Šipanu, ali bez ozlijeđenih i onečišćenja morskog okoliša, objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Brod Postira, koji plovi na redovnoj liniji iz Dubrovnika za Elefitske otoke, za vrijeme isplovljavanja iz luke krmom se naslonila na otočić u uvali Suđurađ te zbog oštećenja nije bila u mogućnosti nastaviti putovanje.

Prilikom udara nije došlo do prodora mora, nema onečišćenja morskog okoliša niti ozlijeđenih putnika i članova posade. Brod je sigurno privezan za obližnju obalu uz pomoć izletničkog jedrenjaka koji se našao u blizini", istaknuli su iz ministarstva.

Najavili su da će liniju od Dubrovnika do Koločepa tijekom ponedjeljka održavati brod 'Brenum', a trajekt 'Mate Balota' do Lopuda i Suđurđa. U utorak će liniju preuzeti Jadrolinijin brod 'Premuda'.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!