17:20 / 04.09.2021.

Autor: Višnja Ružojčić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Brođani trčali za zdravlje, druge bolesti ne spavaju

Brođani trčali za zdravlje

Brođani trčali za zdravlje

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Čak sedam stotina Brođana svih dobi trčalo je za zdravlje - na 5. donacijskoj utrci Lige protiv raka Brodsko-posavske županije. Za sjajnu atmosferu pobrinuo se sportski klub Mazator, a sredstva koja se prikupe namijenjena su za pomoć sugrađanima koji se bore s teškim dijagnozama.

Gužva na startu brodske utrke sjajna je poruka, potpora Brođana najhrabrijim sugrađanima. I gospođi Silvani Bernardić, koja se godinama bori s karcinomom dojke. Sada se dobro osjeća. Ponovno radi i svim ženama poručuje - 'Redovno se kontrolirajte'.

Upozoriti na važnost prevencije - želi se i ovom akcijom Lige protiv raka. Sredstva koja prikupe iskoristit će za redoviti rad pokretanje borbe protiv pušenja, usmjerne uglavnom prema mladima, najavljuje predsjednik Lige protiv raka Brodsko-posavske županije Darko Katić.

- Dok korona popunjava sve vijesti - druge bolesti ne spavaju. Naša županija je vrlo, vrlo visoko po incidenciji, pojavnosti raka pluća, upozorava Ivana Boić Juričić, iz Lige protiv raka Brodsko-posavske županije. Zato žele potaknuti stvaranje zdravih navika od najmlađe dobi.

Partneri su im cijele obitelji. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!