Brodolomac spašen s prevrnute jedrilice kod Koločepa

11.08.2023.

12:20

Autor: HRT

Ilustracija, Lučka kapetanija

Ilustracija, Lučka kapetanija

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Kod Koločepa je spašen brodolomac. Nađen je kako pluta uz prevrnutu jedrilicu i nije ozlijeđen. Onečišćenje mora nije uočeno. 

- Poziv pogibelji izravno je zaprimljen od brodolomca u MRCC Rijeka jučer, 10. kolovoza u 16.35 sati, netom nakon što se njegova jedrilica prevrnula tijekom plovidbe u blizini otoka Koločep, slijedom čega je sa Lučkom kapetanijom Dubrovnik pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja. Službenici LK Dubrovnik nedugo nakon potom uočili su jedrilicu i voditelja na poziciji 0,7 nautičkih milja jugoistočno od rta Bezdanj, kod otoka Koločep te su u 17.13 sati neozlijeđenog brodolomca izvukli na palubu spasilačkog broda „DANČE“, čime je akcija uspješno okončana, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.


Nema onečišćenja


S obzirom da je jedrilica zatečena kako pluta u izokrenutom položaju, uzeta je u tegalj do obližnje uvale Bezdanj, gdje je osigurana na vezu. Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora. Spašenom brodolomcu, ujedno vlasniku jedrilice izdan je nalog za komercijalno zbrinjavanje jedrilice te je istome naloženo pristupiti u Lučku kapetaniju Dubrovnik tijekom današnjeg dana, kako bi dao izjavu u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, stoji u priopćenju.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!