10:54 / 15.04.2020.

Autor: B.A./HRT

Brodsko-posavska županija peti dan bez novooboljelih

Slavonski Brod: Ivica Galović/PIXSELL

Slavonski Brod: Ivica Galović/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 19 pozitivnih slučajeva
Peti dan zaredom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih, svi pristigli nalazi tijekom posljednja 24 sata bili su negativni na koronavirus, priopćio je danas tamošnji Stožer civilne zaštite.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu

U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 19 pozitivnih slučajeva, od čega je 17 aktivnih te po jedna izliječena osoba i jedna preminula osoba.

U karanteni je do sada u samoizolaciju bilo ukupno smješteno 25 osoba, od čega je 12 osoba napustilo karantenu po isteku 14 dana samoizolacije te se trenutno u karanteni nalazi 13 osoba.

Jučer je po prvi put obavljen prijevoz osobe u karantenski objekt sa za to posebno prilagođenim vozilom HGSS-a.

Od stupanja na snagu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka stožeri civilne zaštite općina i gradova s područja Brodsko-posavske županije izdali su sveukupno 25.996 propusnica, od čega je trenutno važećih 5.301. U istom je razdoblju odbijeno 1.414 zahtjeva za izdavanje propusnica.

- Županijski Stožer civilne zaštite i nadalje poziva sve građane da poštuju mjere i preporuke nacionalnog Stožera CZ, a posebice one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju, navodi Stožer u priopćenju

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!