09:18 / 04.12.2020.

Autor: M.Š./Hina

Brojne intervencije u Splitu, vodu je potrebno prokuhavati

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zbog obilne kiše koja je tijekom jučerašnjeg dana padala na širem splitskom području vatrogasci su imali stotinjak intervencija, doznaje se u petak u županijskom Vatrogasno-operativnom centru.
Zbog obilne kiše koja je tijekom jučerašnjeg dana padala na širem splitskom području vatrogasci su imali stotinjak intervencija, doznaje se u petak u županijskom Vatrogasno-operativnom centru.

Među tehničkim intervencijama najčešća su bila ispumpavanja vode koja je osim u podrumske stanove nadirala i u osnovne škole, poslovne objekte, garaže, na ceste.

Na Firulama, u Šižgorićevoj, Šibenskoj i u Mihanovićevoj ulici su vatrogasci uklanjali stabla koja su pala na prometnicu ili je prijetila opasnost da će pasti.

Puno je posla za vatrogasce bilo i u staroj gradskoj jezgri gdje je voda poplavila podrume Dioklecijanove palače, izbila na Voćni trg, dok je na Prokurativama izbio požar na panou ispred restorana. 

Osim splitskih vatrogasaca pune ruke posla imale su i njihove kolege u Žrnovnici gdje je osim poplava došlo i do brojnih odrona baš kao i u Podstrani, Kaštel Gomilici, Prološcu, Divićima, Zagvozdu, Zadvarju i ostatku Kaštela.

Vatrogasci kažu i kako su u DVD-u Kaštel Gomilici imali više od 20 intervencija koje su radili od 11 sati, pa sve do noći kada su ispumpavali vodu iz objekata i dvorišta.

U Kaštelima se vatrogasce zvalo i na intervencije u kojima je trebalo iz vode izvlačiti brojne automobile, a u nekima od njih su ostali zatočeni vozači.

Na ulicama Splita pronađeno je više registarskih pločica koje su otpale s automobila u jučerašnjim bujicama pa policija poziva građane da im se jave, priopćila je iz splitska policija.

Split: U bujicama s automobila popadale registarske pločice

Policija je danas dobila obavijest od gradske tvrtke Vodovoda i kanalizacije da je jučer tijekom čišćenja ulica pronađeno više registarskih pločica koje su najvjerojatnije u nevremenu otpale s osobnih automobila. 

Građani koji su jučer tijekom dana ostali bez registarskih pločica neka se jave u Prvu policijsku postaji Split u Ulici Mike Tripala broj 6 (broj telefona 021/504-510 i 021/504-511), gdje su pronađene registarske pločice, uz napomenu da prilikom njihova preuzimanja moraju predočiti prometnu dozvolu, priopćila je policija.

Preporuča se prokuhavanje vode

Zbog obilnih kiša koje su danima padale na širemu splitskom području, od danas se preporučuje prokuhavati vodu prije konzumacije, doznaje se u splitskom Vodovodu i kanalizaciji.

Voda se zamutila na izvoru Jadra, rijeke koja vodom napaja širu splitsku okolicu.

U Vodovodu i kanalizaciji kažu kako su rezultati ispitivanja vode u nekim gradskim područjima pokazali viši parametar zamućenosti u odnosu prema propisanim vrijednostima.

Nekoliko cisterni s pitkom vodom obilazi gradske četvrti te Solin, Klis, Kaštela, Trogir i Seget kako bi se građani opskrbili vodom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!