Brojni prigovori građana na cijene u ugostiteljskim objektima

05.01.2023.

10:30

Autor: HRT/IMS

Brojni prigovori na cijene u ugostiteljskim objektima

Brojni prigovori na cijene u ugostiteljskim objektima

Foto: Neva Zganec / Pixsell

Nova valuta - nove cijene, to je već rečenica na koju smo se naviknuli posljednjih dana. No, teško se uz rekordnu inflaciju i stagnaciju plaća, naviknuti na divljanje cijena. Osim na trgovine, najviše je prigovora građana na cijene u ugostiteljskim objektima.

Potrošačka košarica u Dubrovniku i inače je nešto skuplja nego u ostatku države, a uz novu valutu i zaokruživanje cijena kava košta oko 2 eura.

- Primijetili smo zaokruživanje cijena, svugdje gdje dođemo, od kave do trgovine. Cijene nam ne idu u korist. Nije korektno, mislim da živimo u vremenu kad trebamo stati jedni uz druge i ne koristiti ovakve situacije. Sigurno je da će se inflatorni pritisak prebaciti i na ovu godinu. Mislim da je ovaj prvi novogodišnji šok bio nepotreban, rekao je Đani Banovac, ugostitelj.

Kazao je kako će pred sezonu vjerojatno neke cijene morati korigirati.

- Nažalost živimo u teško vrijeme i svi moramo dio tog tereta i troška prihvatiti na sebe, od nas ugostitelja do trgovaca, Vlade i svih. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!