Bryan Lanza i Toby Moffett u emisiji "1 na 1"

28.02.2023.

21:56

Autor: HRT

Bryan Lanza i Toby Moffett u emisiji "1 na 1"

Bryan Lanza i Toby Moffett u emisiji "1 na 1"

Foto: HRT / HTV

Bryan Lanza i Toby Moffett, partneri u Mercuryjevom uredu u Washingtonu DC, bili su gosti večerašnje HTV-ove emisije "1 na 1" urednika Romana Bolkovića. Bryan Lanza je specijaliziran za javne poslove i medijske strategije. Vodeći je republikanski strateg s velikim iskustvom u političkim kampanjama, politici i odnosima s medijima. Toby Moffett se pridružio tvrtki sa zavidnom karijerom u državnoj službi, kao i u privatnom sektoru.

Prije nego što se pridružio Mercuryju, Bryan Lanza bio je direktor komunikacija za Tranzicijski tim predsjednika Donalda J. Trumpa. Blisko je surađivao s predsjednikovim savjetnicima i vodstvom Bijele kuće kako bi osigurali nesmetan, uspješan proces imenovanja kabineta, uz upravljanje medijskim upitima tijekom kampanje i u prijelaznom razdoblju.

Toby Moffett je bio na vodećim poslovima demokratske vlade kao stručnjak u globalnoj odvjetničkoj tvrtki Mayer Brown te predsjednik pododbora Doma za okoliš, energiju i prirodne resurse, a ujedno je i najviši izvršni direktor za državna pitanja u Monsantu.

Romano Bolković s gostima je razgovarao o tome tko će se kandidirati na izborima za predsjednika SAD-a i tko bi u ovom trenutku bio najbolji mogući izbor. Bilo je riječi i o tome kakvi su stvarni izgledi Trumpove kandidature i hoće li se Biden ponovo kandidirati. Govorilo se i o Trumpovoj namjeri da radi kampanje pokrene reality show i kako se gleda na tu vrstu političkog marketinga te bi li promjena u Bijeloj kući značila promjenu politike prema Ukrajini.

Razgovarali su i o tome što bi značilo da Kina ne samo verbalno nego i materijalno počne pomagati Rusiji, može li zbog Tajvana odnos SAD-a i Kine eskalirati u ratni sukob, je li na vidiku stvaranje nove osovine Kina - Rusija - Iran, kako se iz Washingtona vidi novi odnos SAD-a spram EU-a, tko su najpouzdaniji partneri SAD-u u Europi, kakav je odnos SAD-a i Njemačke, kako je Hrvatska viđena iz Washingtona, o jazu između demokrata i republikanaca, što ponajviše smeta Amerikance u današnjoj Americi i kako je vide u desetljeću pred nama te kako Amerika vidi deeskalaciju sukoba nakon rata u Ukrajini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!