13:39 / 30.11.2020.

Autor: P.F./HRT

Brzo testiranje u zagrebačkim školama

-

-

Foto: - / -

Testirat će se oko 3000 učenika i zaposlenika, a na temelju rezultata koji će biti poznati idući tjedan odredit će se daljnje epidemiološke mjere i eventualni prelazak na nastavu na daljinu.
U 15 zagrebačkih osnovnih i srednjih škola počela su se provoditi brza testiranja.

Testirat će se oko 3000 učenika i zaposlenika, a na temelju rezultata koji će biti poznati idući tjedan - odredit će se daljnje epidemiološke mjere i eventualni prelazak na nastavu na daljinu.


- Mi smo dobili dovoljan broj suglasnosti gdje su sami roditelji poslali papir da se slažu da dijete bude testirano. Bez prisile, samo dobra volja i mislim da je to korektno, rekao je Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu.

- Postoji protokol koji provodi Nastavni zavod "Dr. Andrija Štampar". Svi koji budu na brzom testu pozitivni testirat će se i na PCR testom da se to potvrdi i sukladno uputama bit će izvješćeni i roditelji, rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje Grada Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!