15:45 / 10.09.2021.

Autor: I.B./Hina

Bučko pozvao Sabu da podupre HNS-ov amandman

Željko Sabo

Željko Sabo

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Vukovarski gradski vijećnik i predsjednik vukovarsko-srijemskoga HNS-a Nenad Bučko pozvao je predsjednika vukovarskoga Gradskog vijeća Željka Sabu da na sljedećoj sjednici tog tijela podupre HNS-ov amandman koji se odnosi na sufinanciranje izvannastavnih aktivnosti za najmlađe Vukovarce.

- To je točka koja bi trebala biti točka okupljanja svih političkih aktera, a najbitnija osoba u cijeloj priči je predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Željko Sabo, koji je deseta i presudna ruka u vladajućoj većini. Upravo je on u predizbornoj kampanji rekao da se zalaže za sufinanciju izvannastavnih aktivnosti za najmlađe. Mi ga pozivamo, jer bez njega se ne može donijeti proračun niti donijeti nijedna politička odluka, da podrži naš amandman, rekao je Bučko.

Istaknuo je kako je amandman koji HNS predlaže vrijedan milijun kuna, a njime su nudi sufinanciranje izvannastavnih aktivnosti za oko 2000 vukovarske djece.

- Mi danas pozivamo Želja Sabu, bez kojega se u Vukovaru ne može donijeti niti jedna odluka, da podrži ovo što predlažemo, rekao je Bučko, dodajući kako mu nije jasno zašto su sjednice Gradskog vijeća zatvorene za medije s obzirom na to da u Vukovaru ima prostorija u kojima bi se sjednice mogle održavati i u nazočnosti većeg broja osoba.

- Ključna osoba je opet tu Željko Sabo, koji saziva sjednice Gradskog vijeća. Ne vidim što se skriva jer se na ovakav način izbjegava transparentan način praćenja rada gradske vlasti, ocijenio je Nenad Bučko, ističući kako to nije napad ni na koga, nego poruka dosljednosti HNS-a.

Na pitanje novinara tko zapravo vlada Vukovarom, gradonačelnik Ivan Penava ili predsjednik Gradskog vijeća Željko Sabo, koji čini prevagu u Vijeću s obzirom na to da u njemu vladajuća Nezavisna lista Ivan Penava i HKS imaju isti broj mandata kao i oporbene stranke, Bučko je odgovorio kako je jasno da gradom upravlja gradonačelnik Ivan Penava, ali je činjenica da je Željko Sabo "prevaga u Gradskom vijeću i taj koji brod može usmjeriti u drugom smjeru".

Sjednica vukovarskoga Gradskog vijeća sazvana je za utorak, 14. rujna, a vijećnici bi na njoj, među ostalim, trebali prihvatiti prijedlog gradskog proračuna za 2022. godinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!