08:14 / 02.03.2018.

Autor: HRT

Budak podnio neopozivu ostavku na mjesto u Senatu Sveučilišta

Foto: Neven Budak/Borna Filic/PIXSELL

Foto: Neven Budak/Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U pismu ostavke, koju je objavio portal Srednja.hr, Budak je poručio da iz Senata odlazi zbog reizbora profesora Damira Borasa na dužnost rektora Sveučilišta u Zagrebu.
Profesor na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Neven Budak podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Senata zagrebačkoga Sveučilišta.

U pismu ostavke, koju je objavio portal Srednja.hr, Budak je poručio da iz Senata odlazi zbog reizbora profesora Damira Borasa na dužnost rektora Sveučilišta u Zagrebu.

Usprkos dugotrajnim i očiglednim kršenjima zakona i statuta, usprkos netransparentnom vođenju Sveučilišta, usprkos marginaliziranju ili potpunom zanemarivanju sveučilišnih odbora, usprkos odricanju od dobre prakse u vođenju Sveučilišta, usprkos neprimjerenom odnosu prema studentima i nastavnicima, velika većina članova Senata odlučila je dati svoj glas dosadašnjem rektoru, prof. dr. Damiru Borasu, stoji u Budakovu priopćenju.

Budak je također napisao da ne može sudjelovati u radu tijela čija većina članova "ili nije u stanju procijeniti što su opće dobro i zajednički interes, ili svoje odluke donose na temelju razmjene usluga", te da će "svoju borbu za sveučilište kakvo zaslužujemo nastaviti negdje gdje ona ima smisla".

Aktualni rektor Damir Boras izabran je u petak, 23. veljače, na novi četverogodišnji mandat, za koji je dobio veliku potporu članova Senata. Od ukupno 70 članova Senata, za Borasa je glasovalo 54 člana Senata, njegov protukandidat Damir Bakić dobio je 15 glasova, a jedan listić bio je nevažeći.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!