20:00 / 04.05.2018.

Autor: S.M./HRT

Budiša u "Temi dana": U Žrnovnici će se graditi 1000 stanova

-

-

Foto: - / -

Dvije milijarde kuna vrijedna su ulaganja u splitsko-dalmatinsku županiju o kojima se razgovaralo na sjednici Vlade u Splitu.
Dvije milijarde kuna vrijedna su ulaganja u splitsko-dalmatinsku županiju o kojima se razgovaralo na sjednici Vlade u Splitu.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban izjavio je za HRT-ovu emisiju "Tema dana" da je današnja sjednica Vlade pripremana šest mjeseci. Prezentirani su svi problemi komunalne i prometne infrastrukture na području županije, kazao je i naglasio da Dalmatinska zagora nije kvalitetno prometno povezana s obalom. Nabrojao je četiri nužne prometne vertikale - tunel Kozjak, pravac od Dugopolja do Sinja i prema unutrašnjosti, pa od Imotskog do Zagvozda i granice s BiH, a četvrti je tunel Ravča te spajanje vrgoračkog kraja s primorjem

Savjetnik gradonačelnika Krešimir Budiša govorio je o razvoju tehnološkog parka Split koji je djelomično financiran kroz fondove EU.

Odgovarajući na pitanje o gradnji POS-ovih stanova u Žrnovnici Budiša je kazao da je riječ o 20 ha darovane površine i da je planirana gradnja oko 1000 stanova. Jedan dio je namijenjen za hrvatske branitelje i njihove obitelji, a drugi dio je klasičan POS. Naglasio je da se radi o zemljištu koje je bilo pod upravljanjem Hrvatskih šuma, istaknuo je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!