18:58 / 18.11.2018.

Autor: Renata Waldman/P.F./HRT

Budućnost Vukovara - više djece, veće plaće, bolja infrastruktura

-

-

Foto: - / -

U gradu na Dunavu trenutno je 20-ak tisuća ljudi. No dobra je vijest da se iz godine u godinu ondje rađa više djece. Radi se na obnovi infrastrukture da bi Vukovarci bolje živjeli.
Prije agresije u Vukovaru je živjelo oko 45.000 ljudi. Vratilo se samo 60-ak posto stanovnika. U potrazi za boljim životom Vukovarci opet napuštaju grad. No ima i onih koji u njemu vide svoju priliku.

Za nekoliko dana Ivan ide u mirovinu, nakon 43 godine staža. S radnog je mjesta ispratio i sina - u Njemačku.

U gradu na Dunavu trenutno je 20-ak tisuća ljudi. No dobra je vijest da se iz godine u godinu ondje rađa više djece. U rodilištu svi imaju pune ruke posla. Na svijet su došli Ema, Viktor i Mila... Njezina je majka u Vukovar došla zbog ljubavi. I ostala.

Živo je i na vukovarskim ulicama. Radi se na obnovi infrastrukture da bi Vukovarci bolje živjeli i nestali tragovi izravnih ratnih šteta procijenjenih na više od 9 milijardi kuna.

Nikola i Tea zbog posla su se doselili u Vukovar. Rade u tvornici lijekova s još tridesetak mladih ljudi. Upravo takvih poslova nedostaje Vukovaru. Jer su ondje plaće među najnižima u zemlji - 25% niža plaća nego što je prosječna u RH.

Trebaju radna mjesta koja ostvaruju veće plaće. Zato se udružilo i sedam vinara s proizvodnjom 100.000 litara vina na godinu. Žele povećati proizvodnju kako bi ojačali svoju poziciju na tržištu proizvodnje i prodaje vina te da imaju novi turistički proizvod u gradu Vukovaru.

U gradu u koji dolazi i sve više turista zbog njegove bogate povijesti i ljepote.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!